Press "Enter" to skip to content

Špagete u paradajz sosu!

Da li i vama na pomen špageta odmah padne na pamet klasičan paradajz sos? Nama daaaa, jer priznaćete ovaj klasik je brz, ukusan i letnji. Zato kada ste u trci sa vremenom evo jednostavnog, ekspresnog recepta za pastu odličnog ukusa.

 

Sastojci:

  • 400 g paradajza
  • čen belog luka
  • listovi svežeg bosiljka
  • 200 g špageta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat šećera
  • prstohvat soli
  • mleveni crni biber

Priprema:

Oljuštite paradajz i isecite ga na kockice. U tiganj zagrejte ulje i stavite čen belog luka. Dodajte paradajz, so, šećer i biber. Dok se priprema sos, skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja. Kad je sos spreman, sklonite ga sa ringle i izmešajte sa skuvanom testeninom. Stavite neki list bosiljka i poslužite.

Prijatno!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *