Press "Enter" to skip to content

Pasta al limone by GastroVale!

Valentina Bešen, Food blogerka

U potrazi za pravim receptom italijanske paste sa limunom naišli smo na recept, koji je Valentina Bešen, podelila na svom Instagramu @gastrovale.ig i dalje nije bilo dileme. Odlučili smo da baš njen recept podelimo sa vama jer se, kako ona kaže, priprema bez puno filozofije, sa nekoliko sastojaka i malo ljubavi.

Sastojci:

  • 250 g špageta
  • 4 kašike putera
  • korica jednog limuna
  • sok od pola limuna
  • 60 g parmezana
  • biber

Priprema:

U posoljenoj kipućoj vodi kuvati špagete al dente. U toplom tiganju stavite puter i koricu limuna da se zagreju. Prebacite kuvane špagete direktno iz lonca u tiganj (nije potrebno cediti, slobodno prebacite i vodu u kojoj su se kuvali). Dobro promešajte i dodajte sok od limuna. Ponovo promešajte dok se ne stvori emulzija. Dodati narendani parmezan. Mešati dok se ne stvori kremasti sos. Po potrebi dodati par kašika vode u kojoj su se kuvale špagete tako da se dobije još kremastiji sos. Pobiberite po želji i posipajte koricom limuna.

Prijatno!

Photo credit: Valentina Bešen

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *