Press "Enter" to skip to content

Pasta sa zelenim perlama!

Da li ste za kremastu testeninu sa graškom? Neverovatno je brz i lak obrok za pripremu, a istovremeno tako ukusan i elegantan. Evo predloga za laganu večeru sa daškom otmenosti.

Sastojci:

  • 500 g testenine fettuccine
  • 3 čena belog luka
  • šolja graška iz konzerve
  • pola šolje pavlake za kuvanje
  • šolja rendanog parmezana
  • korica jednog limuna
  • malo maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • prstohvat sudžuk papike

Priprema:

Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja i ostavite šolju vode u kojoj se kuvala testenina. Na maslinovom ulju propržite beli luk dok ne zamiriše. Stavite i grašak i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte pavlaku i promešajte. Potom dodajte i parmezan, testeninu i malo vode koju ste odvojili. Do željene konzistencije sosa dodajte još vode. Začinite solju, biberom, sudžuk paprikom i koricom limuna. Poslužite toplo!

Prijatno!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *