Press "Enter" to skip to content

Kaneloni sa rikotom i spanaćem!

Kaneloni punjeni rikotom i spanaćem su kao stvoreni za ove dane. Bilo da punite kanelone ili koristite kore za lazanje ukus će biti fenomenalan, pravi italijanski.

Sastojci:

  • 1 kg svežeg spanaća
  • 200 g rikota sira
  • jaje
  • 8 kašika rendanog parmezana + 4 kašike za odozgo
  • 8 kanelona
  • kašika putera
  • prstohvat muskatnog oraha
  • 2 šolje pavlake za kuvanje
  • malo svežeg bosiljka
  • mleveni biber po ukusu
  • so po ukusu

Priprema:

Očišćeni spanać kuvajte u kipućoj vodi oko 10 minuta, a potom ga stavite da se ocedi i prohladi. Izmešajte rikotu, jaje, 8 kašika parmezana, muskatni orah, so, biber, bosiljak i dodajte naseckani spanać. Fino izmešajte. Kanelone kuvajte minut u kipućoj vodi, a potom ih spustite u hladnu vodu, a onda osušite na kuhinjskoj krpi. Napunite kanelone pripremljenim filom.

Na dno pleha stavite malo neutralne pavlake, a onda poređajte napunjene kanelone. Prelijte ih ostatkom pavlake. Odozgo ravnomerno rasporedite parmezan i puter. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *