Press "Enter" to skip to content

Moja morska pasta!

Za ovu jednostavnu pastu savršenog ukusa jedino su vam potrebne sveže kozice, te je ova pasta idealna ako ste na moru. Na primorskim pijacama uvek možete naći sveže i očišćene morske plodove, a obzirom da se brzo priprema neće vam biti teško da to sami učinite, a potom uživate sa dragim ljudima.

Sastojci:

  • 20 očišćenih kozica
  • 6 paradajza
  • 375g šarenih taljatela
  • 4 čena belog luka
  • kašika maslinovog ulja
  • kašičica putera
  • so i mleveni biber po ukusu

Priprema:

U kipućoj vodi skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja. Kada je skuvana procedite je i sačuvajte za sos šolju vode u kojoj se kuvala. Za to vreme zagrejte ulje i puter, dodajte prepolovljene čenove belog luka i propržite ih.

Dodajte kozice i spremajte oko 2 -. 3 minuta sa jedne i druge strane. Dodajte naseckani paradajz i tečnost gde se kuvala testenina. Kuvajte 2 – 3 minuta dok se ne zagreje. Posolite i pobiberite. Dodajte skuvane taljatele i sve izmešajte. Servirajte sa listovima bosiljka.

Prijatno!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *