Press "Enter" to skip to content

Pasta frutti di mare!

Šta je leto bez mirisa mora, pa makar i na tanjiru?! Pred vama je pravi letnji recept koji ne zahteva dosta vremena oko pripreme, a fenomenalnog je ukusa. Ključni sastojak ove paste su morski plodovi koji ovo jelo čine klasikom mediteranske kuhinje. Inače, prirpema se u svim delovima Italije i svi ga cene.

Sastojci:

  •  480 g taljatela
  • 500 g plodova mora
  • 250 g čeri paradajza
  • čen belog luka
  • pola čaše suvog belog vina
  • maslinovo ulje
  • so i mleveni biber
  • malo svežeg bosiljka

Priprema:

U ključaloj i slanoj vodi skuvajte testeninu. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite beli luk, kada porumeni izvadite ga i dodajte polovinu nasečenog paradajza da omekša. Pripremajte sa poklopcem i kada su se spremili pritisnite ih viljuškom. Dodajte morske plodove i ostali čeri paradajz. Sve izmešajte i dodajte belo vino, pripremaje dok ne ispari, a kuvanje završite sa poklopcem još oko 10 minuta. Ocedite testeninu i dodajte u posudu sa sosem i morskim plodovima, dodajte i biber i seckani bosiljak po želji. Ukrasite listovima bosiljka.

Prijatno!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *