Press "Enter" to skip to content

Plave papardele!

Pasta bez mesa koju će obožavati i najveći mesojedi. Testenina umešana u ukusan i svilenkasti sos od paradajza i patlidžana je sjajno jelo za ove vrele dane. Ovu pastu ćete naći i pod nazivom pasta alla norma i to je sicilijanska pasta koja bez sira može biti odlično vegetarijansko jelo.

Sastojci:

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 srednji plavi paradajz
  • 4 čena belog luka
  • kuglica mocarele
  • pola kašičice čilija
  • kašičica šećera
  • kašika balzamika
  • 300 g papardela
  • 2 konzerve paradajza (oko 800 g)
  • svež bosiljak
  • so i biber po ukusu
  • sveže rendani parmezan za serviranje

Priprema:

Zagrejte ulje i dodajte mu naseckani plavi paradajz. Pržite oko 15 minuta pa dodajte čenove belog luka i čili. Pripremajte par minuta. Dodajte paradajz i malo ga zgnječite viljuškom. Potom dodajte i balzamiko i šećer. Sve dinstajte još oko 15 minuta dok paradajz ne postane lep i mekan. Na kraju kuvanja začinite i dodajte bosiljak.

U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvu. Ocedite testeninu i sačuvajte malo vode. Stavite testeninu u sos i toliko vode da dobijete svilenkasti sos. Narežite mocarelu i sve lepo umešajte. Servirajte u tanjirima sa rendanim parmezanom. Ukrasite svežim bosiljkom.

Prijatno!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *