Press "Enter" to skip to content

Pesto od maslina!

Pesto od maslina možete koristiti sa testeninom, ali i bez nje, kao namaz na hleb. Napunjena teglica ovim sosom može potrajati i nekoliko dana, pa je idealan kada želite da pripremite brzi obrok. Jedino što vam je potrebno je al dente testenina po izboru.

Sastojci:

  • šolja crnih maslina bez koštica
  • ⅓ šolje listova bosiljka
  • 2 kašike pinjola
  • 2 čena belog luka
  • ¼ šolje rendanog parmezana
  • ⅛ kašičica mlevenog crnog bibera
  • ⅛ kašičica soli
  • ½ šolje maslinovog ulja

Priprema:

Prepecite pinjole na tihoj vatri dok ne porumene sa jedne i druge strane, oko 5 minuta. U multipraktik stavite masline, bosiljak, luk, pinjole, sir, biber i so. Dodajte i malo maslinovog ulja. Izmiksajte pa dodajte ostatak ulja i opet izmiksajte. Sos je gotov. Možete ga čuvati u frižideru nekoliko dana.

Prijatno!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *