Press "Enter" to skip to content

Lazanja supa!

Trudimo se da hrana ne bude samo za stomak već i za dušu, te je i ovaj recept baš takav, lazanja supa. Lazanje su postale kulinarski fenomen u celom svetu i kao takve se pripremaju na mnogo načina. Možda se nekome ovako pripremljene lazanje ne dopadaju, ali kada je kuvanje u pitanju sve je dozvoljeno, mašta i stvar ukusa. Sočni komadići piletine kuvani sa povrćem i mekanim listovima lazanja su apsolutno neverovatnog ukusa.

Sastojci:

  • 250 g piletine
  • glavica crnog luka
  • 600 ml pilećeg bujona
  • 120 ml sosa od paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 1/4 šolje paradajz pirea
  • mleveni biber i so po ukusu
  • 1/2 kašičice origana
  • šaka svežeg peršuna
  • 2 čena belog luka
  • 3 seckana paradajza
  • 1/2 šolje kukuruza
  • 1 1/2 šolje lazanja
  • rendani tvrdi sir po ukusu

Priprema:

Isecite piletinu na kocke i pržite je u šerpi u kojoj ćete još dodati: seckanu papriku, luka, kukuruz i mešajte na srednjoj temperaturi. Potom dodajte i pileći bujon, seckani paradajz, paradajz pire i sos od paradajza. Dodajte sve začine sem peršuna. Ostavite da prokuva, smanjite vatru i ostavite da se kuva na tihoj vatri.  Listove lazanja skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Nakon kuvanja ubacite ih u supu i kuvajte sve zajedno još oko 15 minuta ili dok kore za lazanje fino ne omekšaju. Servirajte toplu supu u tanjire. Odozgo narendajte tvrdi sir i dekorišite peršunom.

Prijatno!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *